Henry is weer thuis, met goed nieuws!
Door: Natalie en Nadine
Blijf op de hoogte en volg Natalie
12 Juli 2011 | Nederland, Leidschendam
UITSLAG ONDERZOEKEN NAIROBI
Zondag 2 juli zijn ze met het vliegtuig naar Nairobi gevlogen, waar ze zoals beloofd werden opgehaald door broeders van Bethel Nairobi. De volgende dag heeft een broeder hen naar het ziekenhuis gebracht, dat er trouwens aanzienlijk beter uitzag dan de faciliteiten in Uganda.
De onderzoeken die op maandag gedaan werden, deden al wat hoop aan de horizon gloren, maar het resultaat van het langverwachte angiogram op dinsdag ging alle verwachtingen te boven!
Volgens de uitleg van de cardioloog heeft zich het volgende afgespeeld in Henry’s lichaam tijdens de lange weken wachten:
“De hoofdader die naar de rechterkant van het hart voert, is volledig verstopt. De hele rechterkamer is daardoor zonder toevoer van voeding en zuurstof komen te zitten, wat tot een infarct heeft geleid. Een deel van de binnenwand is daardoor afgestorven, terwijl de rest van de aangedane rechterkamer is blijven doorsukkelen. Het hart zelf is toen aan een reddingsactie begonnen. De aderen in de gezonde linkerkamer begonnen nieuwe aftakkingen aan te maken, helemaal rondom de onderkant van het hart terug naar boven richting zieke rechterkant, waar het bloed in het bestaande netwerk van aderen kon vloeien, zodat die sukkelende kamer opnieuw gevoed werd, maar nu via de andere kant. Is het niet geweldig hoe Jehovah ons lichaam heeft gemaakt?! Omdat Henry’s hart verder sterk en gezond is, en hij al die tijd alleen maar gerust heeft, zijn de gevolgen van het infarct beperkt gebleven. Zijn rechterkamer functioneert nu voor 65%, voldoende om mettertijd weer een “normaal” leven te kunnen leiden. Als Henry eerder naar Nairobi was gegaan, dan hadden ze deze nieuwe aftakkingen nog niet kunnen constateren, en hadden ze beslist stents gezet. Het lange wachten pakt uiteindelijk in zijn voordeel uit.” (citaat uit Mirjams nieuwsbrief van maandag 11 juli)
Inmiddels heeft het geen toegevoegde waarde meer om stents te zetten, en een by-pass operatie is ook niet nodig. Medicijnen moeten voldoende zijn om Henry verder te laten herstellen. India is dus van de baan en zo pakten ze op donderdag 7 juli het vliegtuig terug naar Uganda!
JAARBOEK-ERVARING
Nog even iets wat gebeurd was in de weken tussen ziekenhuis Kampala en ziekenhuis Nairobi, en wat ik een waanzinnig aanmoedigende, Jaarboek-waardige ervaring vind!
In Mbarara, de plaats waar zij met het gezin woonden voordat ze enkele jaren geleden naar Hoima verhuisden, had Henry een stuk land dat hij jarenlang had geprobeerd te verkopen, maar zonder succes. Maar wat gebeurde er in de weken dat Henry thuis moest afwachten tot ze naar Nairobi konden? Henry besloot een man te bellen die in het verleden belangstelling voor het stuk land had getoond. Binnen 3 dagen was de verkoop bezegeld! De man is zelfs helemaal naar Hoima gekomen (zo’n 7 uur rijden) om het geld persoonlijk te brengen, zodat Henry en Mirjam op tijd over het geld konden beschikken. Zo werden in één klap alle kosten gedekt! Linksom of rechtsom: Jehovah zorgt voor zijn loyalen! Precies zoals Paulus schreef: ‘Want hij heeft gezegd: „Ik wil u geenszins in de steek laten noch u ooit verlaten.”’(Hebreeën 13:5) En hoe zijn Henry en Mirjam beloond door Jehovah, voor het altijd op de eerste plaats stellen van de Koninkrijksbelangen en Jehovah zo op de proef te stellen om voor ze te zorgen! (Mattheüs 6:33,34)
BEDANKWOORDEN MIRJAM EN HENRY
Ik wil jullie deze bedankwoorden niet onthouden:
“In al die weken is het een grote troost geweest om te voelen dat we zoveel lieve vrienden hebben die om ons geven. Er is in alle hoeken van de wereld zoveel voor Henry gebeden, dat het niet anders kan dan dat Jehovah hem heeft geschraagd. We wisten maar al te goed dat dat niet automatisch betekent dat hij ook zou herstellen, maar we zijn heel dankbaar dat dat toch het geval blijkt te zijn. Heel veel dank aan jullie allemaal voor jullie liefde, onderstening en medeleven.
Groeten van Henry en Mirjam en de hele familie.”
12 Juli 2011 - 19:12
Stefan:
Ja het menselijk lichaam is bewonderingswaardig . -
13 Juli 2011 - 06:16
Sharon Uit Dem Haag:
Ik ben super blij voor jullie. Moge Jehovah jullie inspanningen blijven zegenen.
Liefs xxxxxxxxxxxxxxxxx -
13 Juli 2011 - 07:37
ömie:
Geweldig dat alles zo goed is verlopen.Jehovah`s arm om je heen kan ons veel troost en kracht geven en de kracht van het gebed is ook hier weer gebleken.Alle goeds verder en heel veel liefs en we zullen zeker niet vergeten. -
13 Juli 2011 - 13:57
Tante Mar:
Ik wist niet dat ons lichaaam dit kon.
Waanzinnig.
Veel liefs Margaret -
14 Juli 2011 - 08:00
Rob Vd. Meijden:
Dus Jehovah heeft toch een klein wondertje laten gebeuren 'hoe ondoorgrondelijk zijn zijn wegen' Job 9:10. Fantastisch zoals dit is verlopen. Henry heel veel sterkte in je herstel en Mirjam, er is een zware last van zorgen van je schouders gevallen geniet er maar van Psalm 55:22,145:18.
14 Juli 2011 - 08:08
Patrick En Perdita:
GEWELDIG!! we danken Jehovah dat hij zo voor zijn volk zorgt,als we het koninkrijk op de eerste plaats zetten, dan zal hij voor de rest zorgen, dat is maar weer gebleken, wensen jullie alle goeds en Jehovah's zegen!
Veel liefs P&P XX -
15 Augustus 2011 - 08:56
Rob De Groot:
hoi, voor het eerst van jullie toestanden gelezen en ben onder de indruk van jullie geloof en vertrouwen.
Weer een voorbeeld hoe situatie anders kunnen lopen dan wij soms voor mogelijk houden, dit geeft je te denken over je eigen leven en werk in Jehovah's dienst
Groet van Robd e Groot